Advent u Bratislavi

Advent u Bratislavi doba je kada se miris i duh Božića osjeti u svakoj ulici, na svakom koraku. Ako se zbog nečega isplati posjetiti bratislavske adventske sajmove, onda je to zbog gastronomske ponude. Izbor jela i pića vrlo je dobar te možete uživati u kušanju domaćih i međunarodnih specijaliteta.

Zašto posjetiti Bratislavu

Bratislava glavni je i najveći grad Slovačke i sjedište Bratislavske pokrajine. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano s Bratislavom električnim tramvajem. Grad je podijeljen Dunavom na industrijsko-stambeni (Petržalka) i gradski dio koji su spojeni mostovima, najpoznatiji su: Novy most i Apollo most.

Ako se zateknete u Bratislavi za vrijeme adventa, možete posjetiti neki od božićnih sajmova. Najznačajniji sajmovi organizirani su na tri trga u središtu grada: Glavnom, Franjevačkom i Hviezdoslavovom trgu. Glavni sajam je onaj na Glavnom trgu gdje, osim uobičajene gastronomske ponude i prigodnih suvenira, posjetitelje očekuju i povremeni glazbeni nastupi. Glavne atrakcije sajma na Hviezdoslavovom trgu su klizalište i veliko božićno drvce.

Omiljeno jelo u adventsko doba mnogima je Cigánska pečienka, odnosno pečena svinjetina na „ciganski“ način. Popularne su i lokše, odnosno palačinke od krumpira.

Info

Država: Slovačka

v

Jezik: Slovački jezik

Polazak iz: Osijek – Beli Manastir

Valuta: Euro (EUR)

}

Trajanje puta: 11 sati

Izlet: Jednodnevni ili višednevni

Preporuka za posjetiti

Sajam na Hviezdoslavovom trgu

Info:
Lokacija: Hviezdoslavovo námestie

Sajam na Glavnom trgu

Info: 
Lokacija: Hlavné námestie

Sajam na Franjevačkom trgu

Info: 
Lokacija: Františkánske námestie

Bratislavski dvorac

Rezervacija

r

Opći uvjeti poslovanja