Advent u Budimpešti

Advent u Budimpešti jedan je od najpopularnijih božićnih sajmova u Europi. Održava se u samom centru grada, na Trgu Vörösmarty. Dok šetate, popijte koju čašu kuhanog vina da vas ugrije.

Zašto posjetiti Budimpeštu

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Tradicionalni adventski sajam organizira se na trgu „Vörösmarty” i na trgu ” Szt. Istvan”. Na ovom sajmu predstavljaju se ručni proizvodi visoke kvalitete, gastronomija, kulturni programi. Na trgu na pozornici razni programi čekaju goste: predstave, koncerti (jazz, svjetska i narodna glazba). Svakako trebe prošetati  Vaci ulicom koja slovi kao jedna od najljepše ukrašenih ulica u Europi za vrijeme Adventa. 

Na adventu pregršt gastronomskih kućica nudi raznovrsne kulinarske kreacije među kojima se mogu pronaći brojni specijaliteti domaćih i stranih kuhinja (od turske i talijanske do kineske i japanske). Mogu se degustirati sirevi, kobasice, šunke, bomboni s marcipanom i čuvena mađarska slastica- kurtoš kolač.

Info

Država: Mađarska

v

Jezik: Mađarski jezik

Polazak iz: Osijek – Beli Manastir

Valuta: Mađarska forinta

}

Trajanje puta: 5 sati

Izlet: Jednodnevni ili višednevni

Preporuka za posjetiti

Sajam na Trgu svetog Ištvana

Info:
Lokacija: Szent István tér

Sajam na trgu „Vörösmarty”

Info:
Lokacija: Vörösmarty

Budimski dvorac

Ribarska tvrđava

Info: 
Lokacija: Halászbástya

Rezervacija

r

Opći uvjeti poslovanja