Putovanje u Bratislavu

Bratislava – ljepotica Dunava, danas je poznata po mnogim stvarima kao što su romantične terase u povijesnom dijelu grada, uličnim plesačima, hrani i hipsterskim kafićima. Grad odiše šarmom te ćete se tamo osjećati kao doma.

Zašto posjetiti Bratislavu

Bratislava glavni je i najveći grad Slovačke i sjedište Bratislavske pokrajine. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano s Bratislavom električnim tramvajem. Grad je podijeljen Dunavom na industrijsko-stambeni (Petržalka) i gradski dio koji su spojeni mostovima, najpoznatiji su: Novy most i Apollo most. Bratislava je danas poznata po mnogim stvarima kao što su romantične terase u povijesnom dijelu grada, uličnim plesačima, hrani i hipsterskim kafićima. Budite spremni na raznolike vremenske uvjete. Ljudi su ljubazni, jezik je vrlo sličan našem pa ih uglavnom razumijete što pričaju a i oni vas, nećete imati problema s komunikacijom.

Poznato jelo Slovaka je „bryndzové halušky“ – mali žličnjaci sa “bryndzom” (topljeni kajmak od ovčjega mlijeka) posut prženim kockicama slanine, koje nećete pronaći nigdje dalje u svijetu. Slastice koje svakako morate probati su slovačke palačinke.

Info

Država: Slovačka

v

Jezik: Slovački jezik

Polazak iz: Osijek – Beli Manastir

Valuta: Euro (EUR)

}

Trajanje puta: 11 sati

Izlet: Jednodnevni ili višednevni

Preporuka za posjetiti

Mihaelov toranj

Info:
Lokacija: 

Glavni trg

Info:
Lokacija: Hlavné námestie

Katedrala Sv. Martina

Info:
Lokacija: Rudnayovo námestie 1

Bratislavski dvorac

Rezervacija

r

Opći uvjeti poslovanja