Putovanje u Veneciju na karneval

Karneval u Veneciji nešto je što morate doživjeti. Svaki kutak Venecije odiše prošlošću, na ulicama šetaju neobične, lude, zanimljive i kreativne maske. Pruža vam priliku da nakratko pobjegnete iz stvarnosti.

Zašto posjetiti Veneciju

Venecija je glavni grad istoimene talijanske pokrajine Venecije u talijanskoj regiji Venetu. Poznata je po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti. Često ga smatraju najljepšim gradom na svijetu.
Najbolje vrijeme za obilazak ovog grada je za vrijeme trajanja karnevala. Karneval u Veneciji ubraja se među najpopularnije europske karnevale te svake godine u „La Serenissimu“ privlači brojne posjetitelje. U karneval je uključen cijeli grad, razbija društvene norme i pravila, a prosječnom čovjeku pruža priliku nakratko se izgubiti u brojnim bučnim slavljima.
Tijekom festivalskih dana turisti mogu pronaći tradicionalnu venecijansku hranu kao što su fritelle, mali Fried, začinjene ili krem- punjene krafne koje se prodaju za vrijeme karnevala. Venecija je također poznata po glasovitoj Bellini, klasičnom koktelu od breskve i šampanjca.

Info

Država: Italija

v

Jezik: Talijanski jezik

Polazak iz: Osijek – Sl. Brod – Zagreb

Valuta: Euro (EUR)

}

Trajanje puta: 12 sati

Izlet: Jednodnevni ili višednevni

Preporuka za posjetiti

Most Rialto

Dvorac obitelji Sforzesco

Veliki Kanal

Info: Veliki Kanal 
Lokacija: Veliki Kanal 

Casa Rezzonico

Rezervacija

r

Opći uvjeti poslovanja