27.06.2020 – 28.06.2020

Napokon krećemo s putovanjima i za vas smo odmah pripremili avanturu kroz Neretvu. Vodimo vas u susjednu BiH u Konjic.

Općina Konjic nalazi se u sjevernom dijelu planinske Hercegovine, centralnom dijelu Bosne i Hercegovine u kotlini rijeke Neretve. U samom srcu Konjica, nalazi se Stari most u Konjicu za koji se smatra da spaja Bosnu s Hercegovinom. Spada u red najljepših mostova Osmanskog perioda, izgrađen je od kamena i ima 6 lukova. Svojom ljepotom privlači putnike i turiste koje prolaze kroz Konjic i sigurno je nešto što ćete željeti ponijeti kao uspomenu iz Konjica pa iako na slici !

Rafting je vrsta je športa, obično na rijeci, gdje se grupa ljudi (između 4 i 10) spušta gumenim čamcem niz riječne brzace, s ciljem uzbuđenja, avanture i druženja.
Čamci (“gumenjaci” ili “raft”) za rafting napravljeni su od izuzetno otporne višeslojne gume te imaju više odvojenih zračnih komora. Duljina rafta je između 3 i 6 metara.
U većini slučajeva raft ima i kormilara (“skipera”), koji sjedi na krmi rafta i kormilom ili, češće, veslom, upravlja i navodi raft kroz riječne brzace.
Svaki putnik u raftu opremljen je veslom, zaštitnim plutajućim prslukom i kacigom. Precizne upute daju se početnicima, kojih se moraju striktno pridržavati tijekom raftinga. Raftingom upravlja skiper koji navodi raft kroz riječne brzace.

Da bi uživali u Rafting spustu na Neretvi, dovoljno je ponijeti samo dobro raspoloženje i želju za dobrom avanturom.

Program putovanja

1. Dan, Subota ( 27.06.2020 )
Polazak je u rano jutarnjim satima iz Osijeka ispred Interšpara ( Trpimirova 14 ). Ugodna vožnja kroz Bosnu uz usputna stajanja. Planirani dolazak u Konjic je u podnevnim satima. Nakon pića dobrodošlice odlazimo organiziranim prijevozima do starta rafting spusta.Slijede pripreme za rafting upoznavanje i zaduživanje opreme (sigurnosni prsluk, kaciga, veslo, obuća… ).
Rafting spust traje između 3 – 4 sata. Pauza u kanjonu Neretve, gdje nas čeka ručak uz rijeku ( roštilj uz neograničeno bezalkoholno piće ), te nakon toga nastavak raftinga. Slobodno vrijeme za kupanje.
Po završetku rafting ture slobodno vrijeme do večere. Nakon večere možemo dogovoriti zabavu i živu glazbu.

2. Dan, Nedjelja ( 28.06.2020 )
Doručak, i odjava iz smještaja. Grupni odlazak u Titov bunker, najveću vojnu tajnu bivše SFRJ. Bunker je bio sklonište za Tita i njegovu obitelj u slučaju atomskog rata. Objekt je proglašen za nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine. Nalazi se u planini Zlatar, nekoliko kilometara od Konjica, uzvodno uz desnu obalu Neretve. Danas služi kao mjesto susreta umjetnika iz regije, Europe i svijeta. Temperatura u bunkeru je između 21 i 23 stupnja, a vlažnost zraka od 60 do 70 posto.
Nakon obilaska Titovog bunkera slobodno vrijeme u Konjicu za obilazak grada i ručak.
Polazak za Osijek je u popodnevnim satima, a dolazak je u večernjim satima.

Cijena : 570,00 Kn

Cijena uključuje :
• Piće dobrodošlice
• Prijevoz autobusom visoke turističke klase
• Rafting + oprema
• Ručak na raftingu uz vodu
• Večera
• Noćenje s doručkom

Cijena ne uključuje :
• Individualne ulaznice
• Organiziranje zabave
• Jednokrevetne sobe

Izračun je rađen na osnovi 40 osoba koji plaćaju.
U slučaju manjeg broja prijavljenih, promjene elemenata izračuna i tečaja valute, agencija KROKO TRADE D.O.O. zadržava pravo izmjene cijene.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih od navedenog minimuma agencija zadržava pravo otkaza izleta 5 dana prije navedenog polaska.